fbpx

Højdepunkter på Sjællands Vestkyst

Events på Vestsjælland

Året rundt er der spændende, festlige og minderige events på Sjællands Vestkyst. Hele familien kan få én på opleveren, uanset hvornår I er på besøg.

Sommerens festivaler byder på koncerter med aktuelle navne, julemarkederne frister med kunsthåndværk og en god handel, mens I også kan vinde fine præmier ved de familievenlige lystfiskerkonkurrencer eller komme helt tæt på Danmarkshistorien, når vikingerne slås, eller tante Møghe råber efter Korsbæks borgere.

Lad jer inspirere af den lange praleliste nedenfor eller find de dagsaktuelle oplevelser under Det Sker.

Sommerens highlights

Sorø Internationale Regatta

Regattaen afvikles på Sorø Sø med løb for juniorer, seniorer og masters roere. Distancen er max 2.000 meter og mandskaber, der ønsker at komme i betragtning til junior VM, skal deltage i regattaen.

Kunst i Pinsen

I pinsedagene åbner en mangfoldighed af udstillinger dørene for alle kunstinteresserede. Tag familien med på tur og få et indblik i den varierende mængde af kreative udtryk på Sjællands Vestkyst.

Klassisk Køredag

Poleret krom og nostalgi i ypperste potens er omdrejningspunktet, når Klassisk Køredag indtager Sorø. Nyd synet af de mange historiske biler og motorcykler. Foto: Poul-Jørgen Larsen

Slagelse Festuge

Oplev koncerter med aktuelle topnavne, besøg Dyrenes Dag og meget andet. Din, min og vores festuge byder på et væld af spændende aktiviteter for hele familien.

Sorø Internationale Musikfestival

Henover sommeren inviterer Sorø Internationale Musikfestival til en koncertrække med danske og internationale klassiske navne. Koncerterne foregår både inden- og udendørs.

Hesteskue og kræmmermarked

Kræmmermarked og et underholdende tivoli er en del af oplevelsen, når Gørlev Hesteskue og kræmmermarked hvert år besøges af flere tusinde gæster.

Skælskør Familiefestival

Familiefestivalen i Skælskør byder på alt fra naturoplevelser, rundvisninger, kunst, keramik og meget, meget mere for familier, børn og voksne.

Skælskør Keramikfestival

Danmarks eneste keramikfestival er et paradis for keramik- og kunstinteresserede. Festivalen rummer alt fra kunsthåndværket og hverdagsgenstande til dansk og international kunsts innovative fortrop.

Vikingefestival på Trelleborg

Over 1.000 vikinger slår sig ned omkring Trelleborg, mens tusindvis af gæster besøger Trelleborg – blandt andet for at se slaget, hvor over 200 krigere tørner sammen for at sende hinanden til Valhal.

Omø Kulturdage

Musik, mad, natur og ø-liv går op i en højere enhed, når det er tid til Omø Kulturdage.

Esbern Snares Byfest

Kalundborg forvandles til et mekka af events og aktiviteter, når Esbern Snares Byfest hvert år løber af stablen.

Agersø Havnefest

Ved havnefesten afvikles en ”verdensberømt” kapsejlads. Alle kan deltage i noget, som kan flyde. Det drejer sig ikke om at komme først men om at sejle den udlagte bane to gange på samme tid.

Sejerø Festival

En af årets skønneste festivaler med fed live musik, lækker mad, hygge, sol og strand. På Sejerø kan I opleve den herlige sommerfestivalstemning på Danmarks smukkeste ø.

Sorø Jazz Festival

Hvert år fyldes en sommeruge med jazz i Sorø. Ugen byder på daglige koncerter med nogle af de bedste danske og udenlandske musikere på forskellige spillesteder som cafeer, kirker og herregårde mv.

Strandfestival

Den smukke kyststrækning fra Tude Å til Drøsselbjerg danner hvert år rammen om 12 kilometer strandfestival fuld af sjove aktiviteter og spændende events.

Kalundborg Rocker

Kalundborg Rocker er den hyggeligste familiefestival på Vestsjælland. Hvert år spiller de største danske musikere og bands på scenen på flotte Gisseløre – lige ud til vandet ved Kalundborg Fjord.

Korsbæk kommer til Skælskør

Mød Tante Møghe, grisehandler Oluf Larsen og alle de andre elskede Matador-karakterer, når over 80 frivillige skuespillere, statister og forretningslivet levendegøre Korsbæk i Skælskør.

Art Market, St. Galla

Velkommen til en weekend i kunstens tegn. Dagene byder på foredrag, musik, lotteri, børneaktiviteter og selvfølgelig masser af muligheder for at købe og sælge kunst.

Maritim Kultur- og Folkemøde

Hvert år omdanner Korsør sin havn og flådestation til et landsdækkende folkemøde med fokus på det maritime. Dagene er fulde af debatter, underholdning og aktiviteter.

Storebæltscup

Storebælt Småbådsklub er hvert år vært for Storebælt Cuppen. Her inviteres alle småbådsfiskere, proffen – hyggefiskeren og juniorfiskeren til at deltage i Danmarks hyggeligste fiskekonkurrence.

Kulturel Folkefest

Ved Kulturel Folkefest går traditioner side om side med tanker på tværs og nyskabelser. Med indhold og forskelligartede arrangementer trækker folkefesten gæster fra en stor radius udenom Skælskør.

Kalundborg Middelalderfestival

Med udgangspunkt i historiske begivenheder hvirvles hele Kalundborg ind i en festlig middelalderfestival fuld af musik, fortællinger og spændende aktiviteter.

Broløbet Storebælt

Mærk suset fra Storebælt, nyd den spektakulære udsigt og det smukke Sprogø når I sætter foden på broens asfalt. Broløbet Storebælt er en løbetur udover det sædvanlige.

Efterårets highlights

Høstmarked på Borreby

Hvert år i begyndelsen af efteråret kan I prøve kræfter med majslabyrinten, når I besøger høstmarkedet på Borreby Herreborg ved Skælskør.

Føl- og plageskue

I mere end 40 år er der udstillet og kåret heste og føl ved det årlige Føl- og plageskue i Gørlev, hvor I også kan gøre en god handel på kræmmermarkedet.

Sct. Michaels Nat

Kulturnatten har mere end 20.000 gæster og er den største udenfor København. Det er en aften fyldt med traditioner, hvor Slagelse summer af liv og stjernestunder for hele familien.

Harboe Cup

Der er både danmarksmesterskaber og håneret på spil, når Skælskør Amatør-Sejlklub inviterer til Harboe Cup.

Tissø Vikingemarked

I mere end 10 år har vikingerne indtaget området omkring Vikingecenter Fugledegård. Tissø Vikingemarked bliver hvert år afholdt den første weekend i oktober.

Smag Lokalt

Madfestivalen Smag Lokalt tager udgangspunkt i de mange lækre egnsunikke produkter, som findes på Sjællands Vestkyst. I uge 41 sætter vi fokus på de mange lokale producenter og spisesteder.

Kunst og Kirker

Oplev hvordan kirkerne ændrer kunsten, og kunsten ændrer kirkerne, når Kunst og Kirker inviterer til udstillinger med professionelle kunstnere fra ind- og udland.

De Dødes Nat

Zombier, afskårne legemer, spøgelser og skeletter – kan I ikke få gys og gru nok, så er De Dødes Nat i Slagelse lige noget for jer. Ved mørkets frembrud tager det hele for alvor fart.

Halloween i Birkegårdens Haver

Kom til sjov og uhyggelig Halloween i Birkegårdens Haver med masser af børneaktiviteter og mange unikke græskarfigurer i de smukke efterårshaver.

Trelleborg Vikingefestival

Hvert år i juli indtages Vikingeborgen Trelleborg af tusindvis af vikinger

Læs mere
Kunst og Kirker

Kunstnerne vil alle være til stede i aktuelle kirker under hele udstillingen, og deres værker vil være til salg

Læs mere